Duitse Kakkerlak
De meest voorkomende soort kakkerlak is de Duitse kakkerlak. Ze komen vaak in grote aantallen voor, in woonhuizen, bakkerijen, hotels, ziekenhuizen, restaurants en levensmiddelenbedrijven. Ze houden zich met name schuil bij motoren van koelkasten, in, onder en achter keukenkastjes, onder de plinten, in badkamers, in kieren en naden en in leidingkokers.
Uiterlijk: | |
► | Volwassen dier lichtbruin, 2 zwarte lengtestrepen op borstschild, 1 tot 1,5 cm lang exclusief antennen. Vliegt alleen bij zeer hoge temperatuur |
► | Nimf donkerder van kleur, geen vleugels, vervellen tijdens groei 5 tot 7 maal |
► | Eipakket 0,8 x 0,3 x 0,2 cm groot, bevat gemiddeld 30 eitjes |
Ontwikkeling: | |
► | Onvolledige gedaanteverwisseling |
► | Eistadium 2 tot 5 weken, per wijfje gemiddeld 7 eipakketjes |
► | Larvale stadium duurt 6 weken, bij lage temperatuur tot ca. 0,5 jaar |
► | Duur van ei tot volwassen dier ca. twee maanden bij 25°C |
► | Maximum leeftijd volwassen dier ca. 6 maanden, in laboratorium tot ca. 1 jaar |
Leefwijze: | |
► | De Duitse kakkerlak is lichtschuw en een alleseter (vochtige en verse voedingswaren) |
► | Kunnen 10 tot 40 dagen zonder voedsel |
► | Leeft op donkere, warme, wat vochtige plaatsen, optimale temperatuur is 30°C |
► | Voorkeurstemperatuur is 25°C tot 32°C |
Schade/overlast: | |
► | Bevuilen voedsel, verslepen smetstoffen (salmonellosen e.d.) |
► | Zijn drager van bacteriën en mijten |
► | Verspreiden een onaangename geur door uitscheiding via de rugklier |
Wering/preventie: | |
► | Afdichten naden en kieren na de behandeling |
► | Afvalstortplaatsen afgedekt houden met 30 cm dikke laag zand of verdichten gestort afval |
► | Zorgvuldige hygiëne in acht nemen |
Voor een goede bestrijding, bel Wespro: (073) 532 0744 of kijk hier voor meer contactinformatie.