Duitse Kakkerlak

Gepost in Kakkerlakken

Duitse KakkerlakDe meest voorkomende soort kakkerlak is de Duitse kakkerlak. Ze komen vaak in grote aantallen voor, in woonhuizen, bakkerijen, hotels, ziekenhuizen, restaurants en levensmiddelenbedrijven. Ze houden zich met name schuil bij motoren van koelkasten, in, onder en achter keukenkastjes, onder de plinten, in badkamers, in kieren en naden en in leidingkokers.

Uiterlijk:
Volwassen dier lichtbruin, 2 zwarte lengtestrepen op borstschild, 1 tot 1,5 cm lang exclusief
antennen. Vliegt alleen bij zeer hoge temperatuur
Nimf donkerder van kleur, geen vleugels, vervellen tijdens groei 5 tot 7 maal
Eipakket 0,8 x 0,3 x 0,2 cm groot, bevat gemiddeld 30 eitjes
   
Ontwikkeling:
Onvolledige gedaanteverwisseling
Eistadium 2 tot 5 weken, per wijfje gemiddeld 7 eipakketjes
Larvale stadium duurt 6 weken, bij lage temperatuur tot ca. 0,5 jaar
Duur van ei tot volwassen dier ca. twee maanden bij 25°C
Maximum leeftijd volwassen dier ca. 6 maanden, in laboratorium tot ca. 1 jaar
   
Leefwijze:
De Duitse kakkerlak is lichtschuw en een alleseter (vochtige en verse voedingswaren)
Kunnen 10 tot 40 dagen zonder voedsel
Leeft op donkere, warme, wat vochtige plaatsen, optimale temperatuur is 30°C
Voorkeurstemperatuur is 25°C tot 32°C
   
Schade/overlast:
Bevuilen voedsel, verslepen smetstoffen (salmonellosen e.d.)
Zijn drager van bacteriën en mijten
Verspreiden een onaangename geur door uitscheiding via de rugklier
   
Wering/preventie:
Afdichten naden en kieren na de behandeling
Afvalstortplaatsen afgedekt houden met 30 cm dikke laag zand of verdichten gestort afval
Zorgvuldige hygiëne in acht nemen


Voor een goede bestrijding, bel Wespro: (073) 532 0744 of kijk hier voor meer contactinformatie.

 

Cookies